www.amateur-invest.com
Personlig Privat Økonomi, Investering, Aktier, Obligationer, Software og meget mere...


Amatør Invest, Frequently Asked Questions!
(ofte stillede spørgsmål)


For yderligere hjælp, se venligst også "how-to" og diskussion forum siderne.

Dette er FAQ'sne:

 1. Hvorfor skal jeg vælge Amatør Invest?
 2. Hvad er brugerid og kodeord i starten af programmet?
 3. Hvorfor virker den automatiske kurs opdatering via Yahoo ikke?
 4. Hvordan sætter jeg egne firmaer op til automatisk hent af kurser?
 5. Hvorfor bliver aktie kurserne ikke opdateret oftere på Amatør Invest hjemmesider?
 6. Hvor kommer navnet Amatør Invest fra?
 7. Forventer du at nogen vil betale for programmet, når det kan hentes gratis?
 8. Er programmet tilgængeligt på andre sprog?

Spørgsmål: Hvorfor skal jeg vælge Amatør Invest?

Svar: Det er rigtigt, at der findes mange internet steder, hvor man online kan have sin portefølje liggene. Kurser er opdaterede, etc. Men ... Hvilke oplysninger har internet stedet dermed om dig og din privatøkonomi? Amatør Invest kan også bruges i forhold til andre programmer fordi:

 • Programmet er nemt af bruge.
 • Du holder dine investeringer for dig selv! - intet internet sted kender dine privatøkonomi.
 • Du har flere grafer, rapporter og analyser til rådighed.
 • Du får et bedre grundlag at foretage dine investeringer på.
 • Det er billigt, sikkert, opdateres ofte, etc...

Spørgsmål: Hvad er brugerid og kodeord i starten af programmet?

Svar: Både brugerid og kodeord er: MANAGER skrevet med store bogstaver. Dette kodeord kan registrerede brugere selv ændre. Adgangskoderne giver en vis sikkerhed for, at andre ikke uden videre kan se din private økonomi.


Spørgsmål: Hvorfor virker den automatiske kurs opdatering via Yahoo ikke?

Svar: Det gør den også. Men en gang imellem bliver der arbejdet på Yahoo og siderne er ikke tilgængelige, og en gang imellem ændrer de tingene til nye måder at virke på. Du kan selv undersøge det første problem, ved at prøve at besøge de Yahoo aktie kurs steder, der fremgår af "Admin" siden i programmet, under "internet steder 2". Mht. til det andet problem, så er du nødt til at undersøge denne side.

Yahoo ændrer af og til deres aktie kurs format. Når det sker, skal du bruge "O" (opdater) knappen på "Admin." siden i Amatør Invest, eller hente en ny "inv_set.ini" fil, og erstatte den som er placeret i Amatør Invest's data mappe.

Du skal også være opmærksom på, at koderne der er indtastet i "Import id" feltet i firma registret er helt rigtige. Se mere om dette i en anden FAQ.


Spørgsmål: Hvordan sætter jeg egne firmaer op til automatisk hent af kurser?

Svar: Dette vises der lidt om, hvis du trykker på F1 tasten i programmet - dette aktiverer hjælpe teksterne i programmet. Du kan også følge dette eksempel:

 1. Opret et firma i firma databasen.
 2. I feltet: "ID Import", kan der indtastes en kode fra en kurs leverandør (Yahoo).
 3. Koden kan findes på hver "national" Yahoo, f.eks. i dette eksempel: au.yahoo.com
 4. Gå ind i "finans" delen af Yahoo. Dette bringer dig til: http://au.finance.yahoo.com
 5. Derfra kan du udføre "symbol lookups". F.eks. vil en søgning på Qantas, afsløre koden: QAN.AX - Så denne kode indtastes i Amatør Invest.

Hvis du gør det samme for andre firmaer, kan du bruge import muligheden for andre Australske firmaer også.

Og ved at bruge samme teknik, kan du også gøre det samme ud fra andre nationale Yahoo'er, såsom den danske: dk.yahoo.com, svenske: se.yahoo.com, US: www.yahoo.com, samt mange flere (se i bunden af Yahoo's åbnings side, hvor de nationale Yahoo'er er opstillet).


Spørgsmål: Hvorfor bliver aktie kurserne ikke opdateret oftere på Amatør Invest hjemmesider?

Svar: Som en amatør investor er det næsten umuligt, at handle aktier på daglig basis. Margin, skatter og andre udgifter gør det upraktisk. Amatør investorer har typisk en tidshorisont, der er længere end fra dag til dag. Derfor er det bedre, at være i stand til at kunne se tendenser over lægere tidsperioder. Forskellige undersøgelser har vist, at det er tilstrækkeligt at kigge på kurserne fra uge til uge. Sådan som det ser ud i øjeblikket, har jeg dog kun tid til at opdatere kurserne ca. hver 14 dag - jeg bliver nødt til at se min familie ind i mellem...


Spørgsmål: Hvor kommer navnet Amatør Invest fra?

Svar: Navnet må jeg takke min svigerfar for. Han er en af de mere typiske investorer. Han er midten af 50'erne. Han følger aktie kurserne stort set dagligt i aviserne og over de seneste år, har han handlet en del med aktier. Og han har klaret at få en god skilling ud af det. Endelig er han god til "fangende" navne. En titel som "Investering for dumrianer", - lignende titler bruges en del i dag, undervurderer i mine øjne, de almindelige mennesker, der holder af at pleje deres investeringer aktivt. Den mere sigende titel "Amatør Investor", signalerer de personer, der ikke sidder hele dage og ikke foretager sig andet end at handle med aktier. Så Amatør Invest er et program der bruges af personer, der på en enkel måde, ønsker at følge udviklingen i deres investeringer, foretaget for deres egne hårdt tjente penge.


Spørgsmål: Forventer du at nogen vil betale for programmet, når det kan hentes gratis?

Svar: JA, - er det ikke underligt... Jeg tror på, at du gerne vil bidrage til den videre udvikling af dette program. Der kan laves en del forbedringer - og stadig sørge for at programmet er let og overskueligt at bruge. Og så får du jo nogle fordele og muligheder ved at betale (se registrerings siden).


Spørgsmål: Er programmet tilgængeligt på andre sprog?

Svar: Programmet findes på dansk og engelsk i øjeblikket. Programmet er lavet således, at det er nemt at oversætte til andre sprog. Programmet leveres med en sprog fil, der indeholder de meddelelser der vises i programmet. Programmet leveres også med 2 hjælpe filer på hver sit sprog. Når du i programmet ønsker at skifte sprog, ændres meddelelser og hjælpe tekster. Derudover findes der en database med forskellige sprog til alle bruger grænseflade teksterne - denne database vil skulle oversættes, hvis der skal kunne bruges andre sprog.

Hvis du ønsker at oversætte alle teksterne til dit eget sprog - venligst kontakt Simply Data.

Internet
-Invest
-Søg
-Kort
-Gæste bog

Favoritter. Bogmærke...
Oversæt Translate...

Produkter

-Amatør Invest
-DataShow
-Keep It Secret

Information

-Simply Data

Facebook.

Bookmark and share www.amateur-invest.com

Besked til ven

Advertising banner...... Invest ..... Kort ..... Amatør Invest ..... DataShow ..... Simply Data .....

Advertising banner.

Besked til ven

- © Copyright Simply Data -
Side opdatering: 2017-01-12, 16:24:34:131